Vinst och verksamhet

seperator

Hoppet är en ideell organisation som inte är vinstdrivande.
Vi lagar mat för att sysselsätta kvinnor och för att visa att de är duktiga och uppskattade.

Alla vinster som föreningen gör på matförsäljning går till välgörenhetsprojekt som görs i föreningens namn. En summa av pengarna skickas till sjuka barn i Irak i staden Nasrya. Barnen bär på en blodsjukdom som kallas Talassemi och vi väljer att stötta dem med en andel av vinsten. Resterande summor går till att föreningen köper gåvor till de utsatta kvinnornas familjer eller till dem själva. Att vi exempelvis samlar ihop och köper de dyra skorna som kvinnan aldrig själv skulle kunna köpa till sitt barn. Eller att vi köper vinterjackan eller betalar studentplakatet eller bjuder dem på en resa som de själva aldrig skulle ha råd med.

Alla vinster deklareras och moms dras av på alla pengar. Vi är registrerade som ideell organisation hos skatteverket och som cateringsverksamhet hos miljöverket.

Vision

seperator

Vår dröm är att låta kvinnorna bli självständiga. Att ge dem känslan av att de kan, av att deras mat efterfrågas och att de inte alls behöver känna sig värdelösa vilket många av dem gör. När man är utsatt, när man är fattig, när man inte talar språket och dessutom är starkt kontrollerad i en nära relation så är det enkelt att kännas sig värdelös, det rår man inte för.

Vi gör detta för den lilla människan, den som behöver någon att luta sig mot när det är under svåra omständigheter lite motigt.

Vill du eller vet du någon som behöver få lite stöd, vänligen kontakta oss.

Vilka är vi?

Vi som håller i projektet är tio systrar. Var och en av oss håller i en del och vi hjälps alla åt med att hålla i alla trådar. Utöver matprojektet så gör Hoppet mycket annat. Vi har matlagningskurser, danskurser, språkkurser, poesicirklar, sykurser och idrott och utflykter och skönhetsvård. Allt detta gör vi på olika lokaler som vi lånar runtom i Angered. Vi Alsaidan-tjejer som håller i detta heter Sajaa, Roa, Zainab, Layla, Kime, Sara, Hajar, Raabab och Mariam.

Hjälp

Vet du en kvinna som behöver komma ut ur sitt hem, någon som behöver bryta sina bojor? Ring då till oss så ska vi försöka involvera henne och sysselsätta henne.

Bor du i en annan stad än Göteborg och känner dig manad till att starta upp Hoppets koncept?
Ta då kontakt med oss så organiserar vi ihop det! Visionen är att nå till alla utsatta kvinnor!

Kontakta oss

KL